lauantai 30. huhtikuuta 2011

Oman kauneushoitolan perustaminen?

Viime aikoina on ollut ihanan aurinkoista ja tuntuu melkein jo kesältä. Silti täytyy olla takki päällä sillä jäältä vielä tuulee kylmästi. Monethan juuri tässä vaiheessa tekee virheen, palelluttaa itsensä vähentämällä liian äkkiä vaatetta.

Tänään kävimme koulun kanssa tutustumassa Haaparannalla muutamiin kauneushoitoloihin sekä parturi-kampaamoihin. On mukava käydä aina tutustumassa eri yrityksiin, katsoa vähän minkälaiseksi kukin on laittanut liikkeensä. Itsellänikin on haaveena perustaa oma yritys joku kaunis päivä. Onhan se toki pelottava ajatus, että miten liike tulisi menestymään (miten saisi markkinoitua tarpeeksi). Paljonko pitäisi ottaa lainaa? Kuka pitäisi ylhäällä yrityksen menoja ja tuloja?
Olemme käyneet yritys toiminnan tunneilla näitä asioita vähän läpi mutta sitten, kun oman yrityksen perustaisi niin tarvitsisin vielä kyllä rutkasti tietoa lisää! Meillä kun ei kuulu enään opetussuunnitelmaankaan liikeidean tekoa. Ennen on pitänyt tehdä tarkka kirjallinen tuotos (kuvitteellisesta) omasta yrityksestään, sen menoista ja tuloista yms. Mutta työkokemusta haluan kuitenkin saada ennen oman yrityksen perustamista.

Tässä minun unelmien kauneushoitolan yhteydessä olisi myös muutakin toimintaa. Ei pelkästään kosmetologi palveluita vaan samoissa tiloissa voisi olla vaikka isoja kylpyhuoneita joissa olisi jätti poreammeita (joita voisi vaikka vuokrata polttari porukan käyttöön tai sitten ihan rentoutumis tarkoitukseen). Haluaisin kuitenkin perustaa yrityksen joka olisi melko kokonaisvaltainen ja missä asiakas saisi rentoutua erilaisissa hoidoissa, hemmotella itseään. Työporukka valittaisiin myös tarkasti taitojen sekä luonteen perusteella, ilmapiiri olisi rauhallinen ja iloinen sekä ystävällinen ja erityisesti asiakas otettaisiin hyvin huomion. Asiakkaastakin olisi kiva tulla tällaiseen hoitolaan missä hän tuntee itsensä tervetulleeksi.

Minun hoitolani sisustus olisi söpöä, vaaleanpunaista ja tunnelmallista. Aula voisi olla vaaleanpunainen mutta itse hoitola huoneet voisivat olla väriltään hieman hillitympiä.

Hoitoja olisi varmasti laajasti, kasvo-, käsi-, jalka- ja vartalohoitoja, ripsipidennykset, kynnet, erikoishoidot yms.
odotus aulassa voisi olla tällaiset pinkit divaanit



hot stones ja yrttinyyttihierontaa olisi varmasti tarjolla



rentoutumis huone josta voisi katsella auringon laskua ja rentoutua

 hoitolan pyyhkeet olisivat myös vaaleanpunaiset



poreamme laitettaisiin aina mahdollisimman tunnelmalliseksi

         
odotusaulaan kello



tapetin väri mahdollisesti?


Tällainen olisi minun yksi haaveeni joka joskus toivottavasti toteutuu. 

Hyvää vappua kaikille! Itse olen ollut töissä koko päivän joten vappua ei tule juhlittua sen erityisemmin. 
Isovanhempien luo lähden grillailemaan ja nauttimaan ihanasta grilliruoasta ja hyvästä seurasta!

Adios! :)

1 kommentti:

  1. hei mäki oon kosmetologi opiskelia ja etin googlesta nopeesti jotain kuvaa ku olin tekemässä juuri "kuvitteellista" omaa hoitolaa ja otin sun kuvan tosta ihanasta rentoutumis huoneesta ja kirjotin melkeinpä samalla tavalla ihana rentoutumis huone josta voisi katsella auringon laskua:) ku olin saanu ton työni valmiiks ni lähin tarkasteelee tota sun kirjotustas kirjotappa ihmeessä millon toi sun unelma hoitola valmistuu ni tuun käymään haluun istuu noilla ihanilla pinkeillä divaaneilla, tosi söpöä ! :))

    VastaaPoista